Kompilasi Kisah Pakcik2

Hi uols. Pernah tak korang bila bercakap dengan pakcik2 ni kadang2 ada yang menyakitkan hati. Yang baik ok tu, oklah kan. Tapi kalau yang menyakitkan hati tu memang nauzubillah di buatnya! Dengan makcik2 ni kak bell oklah sikit. Penah sekali tu siap buat rombongan cik bedah lagi pergi tengok wayang beramai-ramai. Tengok cerita 'Duyung' yer. Haha. Nampak tak? Makcik2 sangat kak bell kan. Hujung2 ada jugak yang buat ketupat. Biasalah kan. Yang penting pepandailah bawak diri. Dan hormatlah orang yang lebih tua daripada kita. Ye tak?

Support filem melayu katanyer!

So, kat bawah ni saje je kak bell buat kompilasi attitude pakcik2 ni. Mostly experience time kerja dan pengalaman sendiri lah. Mcm2 hal. Nak diblogkan pun pendek2 je citernya.

Kisah 1
Customer complaint cakap org tua susah nak tukar channel iptv. Konpius nak tekan ch+ ke ch-. Paham la kan, penat nanti nak dok tekan tolak tambah. So i suggest la pergi ke main menu yg show semua channel tu. Taip 100, nanti semua channel yang uols langgan akan view. Then select je mana u suka. Cool advise katanya, tetap i tetap cakap masih susah nak kena tekan button! Habis tu kalo tgk tv biasa pun memang kena tekan button jugak tv1 sampai tv9 kan. Ke uols nak pakai minda psikik je teros tukar channel?? Lupa pulak nak cadangkan pakai smart tv supaya boleh slide2 je mcm kt handphone. Mungkin jugak dia nak pakai niat je, nawaitu je teros channel tv tu boleh tukar! Hmmm


Kisah 2
Bercakap ngan pakcik2 umur 50~60 tahun ni memang selalu menyakitkan ati. Cakap dia jek nak betol.. Bila org cakap tak nak dengar. Berangan ala2 VVIP. Biadapnye bukan main macam dia je kita nak entertain. Kaedahya hari tu hari Ahad. Kita ni menjalankan tugas. So 365 bekerjalah macam KFC tu ha. If tahun lompat 366 harilah opis i bukak untuk berkhidmat. Ching! Da iols kol dekat seminggu, weekdays, elok pulak dia off handphone. Dah dpt call, dia suruh call semula esok yer! Katenyer cube lagi call esok.. Dgn nada dan pitching vavis yerr. Apa2 la pakcik hei #operator katenyer! Sedih je nak hina pekerjaan orang. Yang penting semua yg kerja ada Masters hokkey!

Kisah 3
Pagi haritu, turun lift dgn sorang pakcik ni dan sorang amoi vietnam. Kak bell pasan pakcik tu asyik usha je kita. Kita wat dunno je lah. Felin2 wah cantiknya i. Sampai G, pakcik tu toleh dan terus ambik beg sampah kat tgn kak bell dan seraya berkata: " pakcik buangkan". Terkedu.. Tp sempat ckp tak payahhhh. Saya boleh buang sendiri. But sampah dah ada kat tgn dia dan tros dia pergi buang. Sempat borak: lama katanya kak bel dok sini. Siap tanya kawan2 yang lain dah tak ada ker?. Amboi stalker sangat pakcik ni kan. Btw, tqla pakcik! Kita konpius, mungkin bedak kita tebal kot haritu?? Kikiki. 

Haha. Tu je pun. Nanti kak bell buat kompilasi kisah awang negro pulak yer. Till then!

CONVERSATION

1 comments:

Farida Mohd Ali said...

Ha! Ha! Very funny Bella. Can't wait to read your write up on Awang Hitam.

Instagram

Follow Us