Food Foundry @TTDI

Hi Korang..Sebenarnya dah lama dah gi makan kat sini. Baru ada masa nak hapdate. Biasalah uols kalau dah kerja time weekend, sampai nak makan kat mana pun jadi tanda tanya! Jemu tau dok makan mamak je hari2. So, cuba makan kat Food Foundry di TTDI.


Menu kat sini terdiri daripada makanan western-japanese cuisine, selain sandwiches, pasta dan desserts. Untuk harga not to pricey but bagi iols mahal jugaklah. Sebulan sekali ajelah kalau nak datang makan pun. Tak pun sekali je datang, ujung2 sampai ke sudah tak datang lagi! Hiks!


Suasana memang cozy and comfort. Food Foundry also provides the outdoor seating and free wiFi.





Untuk hari tu, we ols cuba western-japanese cuisine :Rosti With Smoked Salmon & Chicken Katsu. Korang bolehlah amek lunch set dorang. Murah sikit.

Lunch set available from 12pm - 2pm
*Any rice bowl/pasta + cold/brewed tea 
(Rm18)

Dinner set available from 6pm - 9pm
*All sets include salad of the day & bottomless iced tea
*Enjoy 10% OFF all dessert with this promo!
(RM29.90nett)

Vegetarian Lasagna
Carbonara
Aglio Olio
Fish & Chips
Chicken Katsu
Taco

Rosti With Smoked Salmon

Chicken Katsu

Menarik kan menunya? But for smoked salmon tu biasa je rasanya. Mungkin tekak sambal belacan kan. Potato fritters tu luarannya memang nampak masak & garing tp dalamnya tak cukup masak. Untuk chicken katsu just ok. Better korang makan kat specialized japanese cuisine baru sedap! Bagi iols la, sedap lagi chicken katsu kat food court Mid Valley!

Apple Juice!

Anyways, ok je kalau korang nak try layan makan kat sini. Not bad at all! Ada 30% OFF lagi tu. Untuk menu lain akak tak tau. Korang datang makan then citer kat akak kay! Bye.




OPENING HOURS:
Mon - Sun 
10 AM to 10 PM
*(pork-free)

ADDRESS:
26, Jalan Datuk Sulaiman
Taman Tun Dr Ismail
Kuala Lumpur 60000

WEBSITE > FoodFoundry

CONVERSATION

4 comments:

luqman zakaria said...

ya ampun! sedapnya bell..mengundang je tgk makanan malam malam mcm nih..

Bella Jamal said...

hihi.lazat kan

Muliana Sarip said...

Nice review!

Bella Jamal said...

Bolehlah g cuba nanti!

Instagram

Follow Us