Capsicum Steamboat & Grill Murah dan Berbaloi Uolss. Cheap as Chips!

Sekarang ni memang banyak kafe or restoren ala2 hipster tumbuh bak cendawan gitew. Kagum dengan idea dan dekorasi dorang. Termasuklah dengan menu2 pelik. Last week baru je try Bananalicks kat Pickles & Fig, TTDI. Banana+Horlick, ko ghaser?? Nasib baik sedap hokkey!!

Biasalah kalo hujung2 minggu takkanlah nak memerap kat umah je kan. So pusing2 lah cari tempat makan yg best2. So sepakat pergi makan steamboat di Capsicum Steamboat & Grill, Bukit Naga Shah Alam. Dekat jew, bersebelahan dengan Bandar Putera 2 Klang.



Kedainya cantik + simple dan yang penting murah. Kedai stat open jam 6petang. Sampai je dah ramai umat manusia. Mcm nak buka puasa di bulan Ramadhan gittew. Open for booking dan walk in. Nasib baik dapat meja..waiting list panjang yer sebelum seated!


Harga memang berpatutan uolss. Korang makanlah sampai pengsan. Semua ada. Marinated lamb paling meletop. Kalo korang tak nampak harga tu refer kt bawah ni yer. Biasalah budak2..dah nampak white board. Teroslah main cikgu2 depan tu kan. Habis dipadamnye menu.

Dewasa : RM20
Kanak2 7-12 tahun RM11
Kanak2 bwh 6 tahun : Free
Warga Emas (60years +) : RM11
OKU : RM11

Bermulalah aktiviti ambik makanan. Ambik semuanya, makan sampai pengsan..awas yer pembaziran harus kene caj.



Masing2 dah tak ingat dunia, haruslah lamb yg habis dulu. Selagi boleh angkut2 kan..btw, top up balik pun cepat. Akak suka!






Ni diantara hidangan yg weols ambik. Banyak lagi yer. Jemput jamu mata ajela ye. Teros rase mengidam tak uolsss??



Dessert

Untuk maklumat lanjut bolehla layari Facebook Capsicum Steamboat & Grill. Search je uols kt FB tu senang. Apa lagi bukak waze amek alamat kat bawah ni ha. Selamat menjamu selera!

Capsicum Steamboat & Grill
Lot 2792, Jalan Klinik, Kg Bukit Naga
Untuk booking call/whatsapp 0182655224
6pm-12am

CONVERSATION

2 comments:

Hyun Ae said...

sedapnyee...bile la nak try hehe

Bella Jamal said...

should try here

Instagram

Follow Us